Kızlık Zarı Zedelenmesi İyileşir mi ?

Öncelikle kızlık zarı yırtılması ile zedelenmesi arasındaki farkları iyi bilmemiz gerekmektedir. Bozulan kızlık zarı ameliyat olmadan veya yapay kızlık zarı gibi alternatif ürünler kullanmadan kesinlikle eski halini almamaktadır. Kızlık zarı zedelenmesinde ise durum biraz daha farklıdır. Yazımızda detaylara geçmeden önce belirtelim ki, kızlık zarı zedelense dahi yeniden kızlık kanaması büyük ihtimalle gerçekleşecektir. Yani kızlık zarı zedelenmesi iyileşir mi sorusuna evet yanıtını verebiliriz.

Zedelenme esnasında kızlık zarı üzerinde hafif şişlik, kızarıklık, yanma hissi gibi bulgular baş gösterebilir. Bu belirtiler kısa süre içerisinde azalarak tamamen kaybolur ve kızlık zarı zedelenmesi tamamen iyileşir.

kızlık zarı zedelenmesi

Vajina içerisine penis veya parmak ile müdahale yapıldığı zaman kanama meydana gelmese dahi zedelenmeden ziyade yırtılmalar da meydana gelmiş olabilir. Çünkü bütün kızlık zarının yırtılmasında kanama meydana gelmeyebilir. Bu durumda sadece esnek yapıya sahip olan zarların bozulmayıp, zedeleneceği düşünülebilir. 

Ayrıca bir kaç damla kanın akması da kızlık zarının bozulduğuna dair net bir belirti olmamakla birlikte sonuçlar bütün bayanlarda değişkenlik gösterebilir. Vajina içerisine herhangi bir müdahale olduğunda kızlık zarının yırtıldığı veya zedelendiğini net bir şekilde öğrenmek isterseniz mutlaka uzman doktora muayene olmanız gerekmektedir.

Kızlık zarı zedelenmelerinde iyileşme görülmediği taktirde bayanlar bekaretlerine yeniden sahip olmak için kızlık zarı dikimi ameliyatlarına başvurabilecekleri gibi, yapay kızlık zarı sitemizde satılan ürünü de kullanarak, gerdek gecelerinde bekaret kanının akmasını sağlayabilirler.

Kızlık Zarı Zedelenmesi ile İlgili En Çok Merak Edilenler

Bayanlar tarafından kızlık zarının zedelenmesi ile ilgili olarak merak edilen bir çok konuyu bu başlık altında cevaplamaya çalışacağız. Sizin de aklınıza takılan sorular olursa, sayfamızın en alt bölümünde bulunan yorumlar bölümünden iletebilirsiniz. Okurlarımızdan tecrübeli olan kişiler ve ekibimiz tarafından sorduğunuz sorular en kısa süre içerisinde cevaplanacaktır.

Kızlık zarının zedelenmesinin belirtileri nelerdir ?

Kızlık zarının yırtılması veya bozulması neticesinde görülecek olan belirtilen benzeri, zarın zedelenmesi esnasında da görülebilir. Zedelendiği sırada, tıpkı bozulmuş gibi kanama meydana gelebilir. Görülecek olan kanama miktarı, yırtılma esnasında oluşan kanamaya göre oldukça azdır. Tabi bu durum bayandan bayana göre değişkenlik gösterebilir.

Kızlık bozulması ile, zedelenmesini ayırt edebileceğiniz en önemli etken bayanın kendisidir. Genital bölge içerisine herhangi bir şey sokmadan zarın yapısı bozulmamaktadır. Böyle bir durum yoksa muhtemelen oluşan sorun zedelenmeden kaynaklıdır. Fakat işinizi riske atmamanız için mutlaka jinekolojik bir muayene olmanızı şiddetle tavsiye etmekteyiz.

Kızlık zarı zedelenmesinde kan rengi nasıl olur ?

Kızlık zarına özel olarak bir kan rengi mevcut değildir. Kızlık zarı bozulup kanasa da, zedelense de veya vücudumuzun herhangi bir bölgesi kanasa da çıkan kan rengi bir birine yakın olacaktır. Bazı damarların kesilmesi neticesinde akacak olan kan biraz daha yoğun olabilir fakat, genel anlamda göz ile ayırt edilmesi çok da mümkün değildir. Kızlık zedelenmesi sonrası akacak kan rengi, normal kan renginde olacaktır.

kızlık zarı zedelenmesi belirtileri

Kızlık zedelenmesi bir süre sonra düzelir mi ?

Evet, zedelenme sonucunda tahrip oaln bölgedeki hücreler, kısa süre içerisinde kendi kendilerini onarıp düzelteceklerdir. fakat yırtılma ile zedelenme olayını iyi ayırt edip, zedelenme ile karşılaşıldığına emin olmak gerekir.

Kızlık zarı yırtılması ve zedelenmesi arasındaki fark nedir ?

Yırtılma, yani kızlığın bozulması olayında zar tamamen parçalanıp zamanla yok olmaktadır. Zedelenme olayında ise sadece bir bölümü tahrip olmaktadır. Her ikisinde de kanama meydana gelse bile, en önemli farkı bozulma sonrası yeniden girilecek ilişkide kan gelmezken, zedelenmeden sonra iyileşme olacağından dolayı, ilk ilişkide kızlık zarı yırtılması olup, yeniden kanama meydana gelecektir.

Kızlık zarı zedelenmesinde ne kadar kan gelir ?

Bir kaç damla kan damlaması görülebilir. Nadiren de olsa, bazı durumlarda hiç kanama meydana gelmeyebilir. Kızlık zarı patladığı zaman gelecek kan miktarı, zedelenmeye göre oldukça fazladır.

Kızlık zarı zedelenmesi neden olur, sebepleri nelerdir ?

Bayanların sıklık ile karşılaştıkları bir durum olan kızlık zedelenmesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi mastürbasyondur. Genellikle genital bölge uyarılması dengelenemezse, bozulma veya zedelenme ile karşılaşılabilir. Ayrıca banyoda temizlik esnasında aşırı zorlamalarda da zedelenme ile karşılaşılabilmektedir.

Kızlık zarı zedelenmesi, ne kadar sürede iyileşir ?

Zedelenmenin iyileşme süreci olarak net bir zaman dilimi vermek yanlış olacaktır. Zedelenme oranına, bölgesine göre 24 saat ile, 2 hafta aralığında iyileşmeler gözlenmektedir.

Kızlık zarı zedelenmesi tedavisi nasıl olur ?

Öncelikle jinekolojik bir muayene gerçekleştirdikten sonra, doktorların vermiş olduğu tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Hassas bölgenin tedavisi genellikle solisyon veya kremler ile gerçekleştirilmektedir. Doktora gidilmeyen ufak çaplı zedelenmelerin tedavisi ise genellikle zamana bırakmak olabilir. Tedavi sürecinde özellikle tuvalette bölgenin çok açılmamasına dikkat edilmelidir.

Kızlık zarı zedelendiği zaman ağrı yapar mı ?

Genital bölgede oluşacak olan şişlik ve tahriş olma sebebi ile ağrılı bir dönem gözlenebilir. Ufak şiddette olan ağrılar için arı kesici kullanılsa da, sızlama şiddetinin artması durumunda mutlaka jinekolojik muayene olmanız tavsiye edilmektedir.

Kızlık zarı zedelendiği kanar mı ?

Evet, zedelenmeden sonra kanama görülebilir. Fakat kesinliği yoktur. Yırtılma esnasında gelen kanamaya oranla ciddi oranda düşük de olsa bir kanama gözlenmesi normaldir.

Kızlık zarının zedelendiğini kendimiz nasıl anlarız ?

Bu konuda net şekilde bir şey söylemek mümkün değildir. Nasıl ki kızlığın bozulup bozulmadığını kişi kendisi test edemezse, zedelenme olayında da durum aynı şekildedir. Bu tarz durumlarda en kısa süre içerisinde jinekolojik muayene olmanız tavsiye edilmektedir.

İletişim

Merve Hanım'dan 7/24 Detaylı Bilgi Alabilirsiniz. Şuanda Online!
Orijinal Ürün Kullanın, Riske Girmeyin. Japon Distribütörüyüz !

05365683014

21 Adet Yorum bulundu
  • Sude

    Benim kızlık zarım mastürbasyon yaparken zedelendi. Doktora gittiğimde hala bazı çeltiklerin durduğu, gireceğim ilişkide kanama olacağını söyledi ve öyle de oldu. Evlendiğimde ilk gecede kızlık kanı geldi. Kızlık zarı dilimi veya yapay kızlık zarı kullanmaya gerek kalmadı.

  • Ümran

    Erkek arkadaşım ile sürtünme yolu ile cinsel ilişki yaşadım. Sabah kalktığımda iç çamaşırımda bir iki damla kan gördüm. Kızlık zarım patlamış mı yoksa zedelenmiş mi nasıl öğrenebilirim ?

  • Merve

    Merhabalar Ümran. Kızlık zarının bozulup bozulmadığını veya zedelenip zedelenmediğini bu şekilde anlamamız mümkün değildir. Bunun için herhangi bir kadın doğum veya Jinekolog uzmana giderek kontrol yaptırırsan net sonucunu öğrenebilirsin.

  • Aslı

    Kızlık zarı zedelenmesi belirtileri ile ilgili olarak daha açıklayıcı bilgiler vermeniz mümkün mü acaba? Ben erkek arkadaşım ile sürtünme yolu ile üniversite hayatım boyunca cinsellik yaşadım. Bu şekilde tatmin olup, rahatladığım için de içime alıp kızlık zarımı bozdurmadım. Fakat en son yaşadığımız ilişkide ucunu biraz içeriye itekleyince çok az bir kanama meydana geldi. Kızlık zarım bozuldu mu yoksa zedelendi mi bilmiyorum. Kızlık zarı zedelenmesi nasıl olur, veya zedelenir mi yoksa direk bozulup bir daha kanamaz mı? Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz bu konuda çok tedirginim. geceleri gözüme uyku girmez oldu. Kontrol ettirmeye de çok korkuyorum.

  • Rukiye

    Benim de üniversite hayatımda yaşadığım ufak bir cinsel yaşantı oldu. Bu esnada benden herhangi bir kan gelmedi ki zaten tamamen içime de almamıştım. Fakat bu yazıyı okuduktan sonra aklımda şüpheler oluşmaya başladı. Kızlık zarı zedelenir mi ? Zedelenme oldu ise yeniden iyileşip düzelir mi? Zedelenir ise zedelenmenin belirtileri nelerdir. Bu konuda beni de aydınlatırsanız memnun olurum.

  • Yeliz

    Bende kızlık zarı zedelenmesi yenilenir mı diye merak ediyordum ve sonucu yazınızın sayesinde öğrenmiş oldum. İnsan bu tarz şeyleri birine sormaya çekiniyor. Yenilenme olmayacağına ve dikime de param yetişmeyeceğine göre bende sahte kızlık zarı kullanacağım artık.

  • Gamzenur

    Bende erkek arkadaşımın bana zorla uyguladığı tecavüze maruz kaldım. Kendimi çok kastım fazla bir şey yapamadı ama içine girdiğini ne hissettim ne hissetmedim. Tam olarak kızlık zarımın zedelendiğinden veya bozulduğundan emin değilim. Doktora gittiğimde kızlık zarında aşırı derecede zedelenme var dedi. Acaba bekaretim bozulmuş mudur, yoksa hala kız mıyımdır?

  • Alime

    Zedelenme olduğu zaman iyileşme olmuyor maalesef. Ben de kendim mastürbasyon yaparken hafif kan geldiğini fark ettim. Ertesi sabah muayene olduğum zaman doktor zedelenmiş ilişkide kanama olmaz dedi. Gerçekten de daha sonra girdiğim ilişkide kan gelmemişti.

  • Mehtap

    Bayanların yorumlarına baktığım zaman bazıları benim kızlık zarım zedelendi falan demişler. Arkadaşlar bunu siz anlayamazsınız ki. Zedelenmenin belirtileri vardır fakat, bayan bunu kendi kendine anlayamaz. Birisi kanamam oldu fakat beklediğimden azdı zedelendi yine kanayacak falan demiş. Bu da kesinlikle yanlış bir bilgi. Tahrip olup hasar gördüğünü anlamanız için bir doktor muayenesine gitmeniz gerekir. Değilse gireceğiniz tam bir cinsel ilişkide beklediğiniz sonuçlar ile karşılaşamayabilirsiniz.

  • Kübra

    Merhaba erkek arkadaşımla anal sex yaparken biraz vajinama doğru geldi penisi ve hafif yanma birkaç damla pembemsi kan geldi kızlık zarım bozulmusmudur ? Ama eminim vajinamin içine tam girmedi

  • Kübra

    Merhaba erkek arkadaşımla anal sex yaparken biraz vajinama doğru geldi penisi ve hafif yanma birkaç damla pembemsi kan geldi kızlık zarım bozulmusmudur ? Ama eminim vajinamin içine tam girmedi

  • Yagmur

    Ben lavaboya gittigimde teharet aldım ve elim o bölgeme degdi. Su ile temizlerken. Daha sonra yaklaşık yarım saat sonra iç çamaşırımda 1 damladan daha az kan gördüm. Çok korktum. Zedelenmiştir dediler. Sizce de sadece zedelenmemi oldu. Agrım hiç yok. Ama sorayım dedim.

  • yıldız

    Merhaba benim kızlık zarım zedelenmiş evlenirsem gerdek gecesinde kanamam olur mu?

  • Hayriye

    Dün gece erkek arkadaşım ile birlikte yatarken sevişmeye başladık. Cinsel anlamda bir birleşme olmasa da, erkeklik organının ucunu benim özel bölgemde baya bi gezdirdi. Sabah uyandığımda ilk çamaşırımda bir kaç damla kan gördüm. Adet olmama henüz daha 2 hafta var. Kızlık zarımın yırtılmış olmasından dolayı çok korksam da, o kadar içeriye girmedi. Ben yırtılmasa bile, hasar gördüğünü düşünüyorum. Kızlık zarı zedelenmesi nasıl olur, belirtileri nelerdir, kendiliğinden düzelir mi lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

  • Ayşe

    Sevgilim sürtünürken azıcık şeyi içime girdi sonra 2 saat sonra kan gördüm iç çamaşırımda adet olmama 2 hafta daha var.

  • Şefika - Bursa

    Geçenlerde sevgilimle sevişirken kendimizi çok kontrol edemedik. Vajinama sürtünürken penisinin sadece kafası girdi içime. Endişelenip çıkarınca birkaç dakika sonra 2-3 damla kadar pembemsi kan geldi. Ya kızlık zarım mı bozulmuştur, yoksa zedelenmiş midir ? Kızlık zarı zedelenmesi nasıl olur? Kadın doğum uzmanına muayene olsam net bir bilgi alabilir miyim ?

  • Oya - Eskişehir

    Ben Eskişehir'de üniversite öğrencisiyim. Evde mastürbasyon yaparken tatmin olacağım sıra parmak uçlarımın birazcık içeri girmesiyle birlikte parmağıma açık renkte kan bulaştı. Adet kanı gibi değildi. Kızlık zarı zedelenmesi ile bozulmasındaki fark nasıldır bilemem sonuçta.Sonrasında bişey olmamıştır, herhangi bir penis müdahelesinde kanama olur diye düşündüm ve kafama çok takmadım. Birkaç gün önce erkek arkadaşım bende kaldı ve gece seviştiğimiz sıra penisinin yarısı içime girdi. Acı veya ağrı hissetmedim. Sabah kalktığımızda da iç çamaşırım ya da yatakta kan yoktu. Sevgilim bakire olmadığımı ve ilk kez onunla bişey yaşamadığımı, başkaları ile de beraber olduğumu düşündü. Durumu izah etsem de ona inandırıcı gelmedi. Bende dikim için araştırırken sayfanızı buldum. Öğrenci olduğum için şu an dikim fiyatlarını karşılamam mümkün değil. Ama ürününüz bana umut oldu. Bugün sipariş ettim ve sonucunu tekrar sizlerle paylaşacağım.

  • Aysun

    Ben bakireyim yani en azından öyle olduğumu düşünüyorum. Geçen günlerde erkek arkadaşımla sürtünerek çıplak bir şekilde sevişmemiz oldu. Penisi vajinama girmedi. Yarım saat sonrasında da iki damla kan geldi. İki gündür kahverengi leke geliyor çok korkuyorum bunun sebebi nedir?

  • Esma

    İyi günler sevişme gerçekleştikten sonra peçeteye kan geldiğini gördüm ama çok azdı aradan 2 gün geçti kanama leke şeklinde koyu renkte devam etti 3. Gün doktora gittim bi çentik oluştuğunu zarın sağlam ve kalın yapıda oldugunu söyledi fakat akşamında lekenme devam etti. İçim hala rahat değil zedelenmelerde kanama ne kadar sürüyor? ya da daha sonraki ilişkilerde kanama oluyor mu?zar zamanla eski haline geliyor mu? Başka bir doktora daha görünmeli miyim?

  • Hatice

    Kızlık zarı zedelenmesi belirtileri ile ilgili olarak daha açıklayıcı bilgiler vermeniz mümkün mü acaba? Ben erkek arkadaşım ile sürtünme yolu ile üniversite hayatım boyunca cinsellik yaşadım. Bu şekilde tatmin olup, rahatladığım için de içime alıp kızlık zarımı bozdurmadım. Fakat en son yaşadığımız ilişkide ucunu biraz içeriye itekleyince çok az bir kanama meydana geldi. Kızlık zarım bozuldu mu yoksa zedelendi mi bilmiyorum. Kızlık zarı zedelenmesi nasıl olur, veya zedelenir mi yoksa direk bozulup bir daha kanamaz mı? Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz bu konuda çok tedirginim. geceleri gözüme uyku girmez oldu. Kontrol ettirmeye de çok korkuyorum.

  • Sevda

    Merhaba Regl dönemim bitmesinden bir gün sonra sevişme yaşadık ve bakireydim ama penislin vajinama girmiş olabilir ama o sırada kan geldiğini görmedim sonra yani sabah Pembe akıntılarım oldu neyden kaynaklanıyor hemen bana yardımdıcı olabilir misiniz?

Bir cevap yazın