Kızlık Zarı Hakkında En Çok Merak Edilenler

Özellikle evlenme çağına gelmiş olan bayanların doğuşlarından itibaren kendilerinde var olan kızlık zarı hakkında merakları git gide artmaktadır. Gelişim çağına gelmiş olan bayanların genital bölgelerinde geçirmiş oldukları hastalıklar, kazalar veya ameliyat gerektiren operasyonların neticesinde kızlık zarlarına zarar verilebileceğini belirten Dr. Hakan Albayrak, kızlık zarı hakkında bayanların en çok merak ettiği soruları bizim için yanıtladı.

Kızlık zarı nedir ?

Kızlık zarının ulusal olarak bilinen ismi "hymen" şeklindedir. Bayanların vajen, girişlerinin ortalama 1-1,5 santim içerisinde bulunan kızlık zarının tam olarak konumu değişkenlik gösterebilmektedir. Ortası delikli bir şekilde konumlanmış olan kızlık zarının bu şekilde olmasının sebebi ise, bayanların adet gördüğü sırada kanın kolaylıkla dışarıya akmasının sağlanmasıdır. Tamamen kapalı şekilde olan bir kızlık zarı çeşidi bulunmamaktadır. Var olan deliğin şekli ve yapısı, kızlık zarının isimlendirilmesinde en önemli faktördür. Kızlık zarı şekline göre, girilen ilk ilişki neticesinde akacak olan kan miktarı da değişkenlik göstermektedir.

Kızlık zarı ne işe yarar ?

Kızlık zarının tek başına herhangi bir fonksiyonu bulunmamaktadır, tek başına bir organ olarak da kabul görmemektedir. Halk arasında bekaretin sembolü olarak kabul edilir. Girilen ilişki sonucunda yırtılabileceğinden dolayı, daha sonraki cinsel birliktelikteliklerde kanama meydana gelip gelmemesine göre, halk arasında bayanın kız veya kadın olduğuna kannat getirilmesine de yaramaktadır.Tabi bu düşünce tek başına bir kanıt olmamaktadır. Sadece bebeklik döneminden gelişim çağına kadar mikropların vajina içerisinden vücuda girmesine engel olduğu bilinmektedir.

kızlık zarı dikimi

Kızlık zarı nasıl yırtılır ?

Kızlık zarının yırtılması girilen ilişki sonucunda meydana gelebileceği gibi, vajen bölgesinde yapılan operayonlar, sert bir cismin üzerine oturulması, sert bir şekilde yapılan mastürbasyonlar da kızlık zarının yırtılmasına sebep olabilmektedir.

Kızlık zarı çeşitleri nelerdir ?

En sık görülen kızlık zarı çeşidi yuvarlak halkalı diye tabir edilen kızlık zarıdır. Bu zar çeşidinin bayanların %95'ine yakınında var olduğu bilinmektedir. Halkalı yuvarlak tipinde kızlık zarı vajenin hemen içerisinde yer alıp, ortasında halka şeklinde bir delik bulunmaktadır. Bazı bayanlarda ortasındaki delik geniş çaplı veya esnek olabilmektedir. Bu tür vakalarda kızlık zarının yırtılması zorlaşmakta veya kanama meydana gelmemektedir. Kızlık zarı yırtılmasında kanama meydana gelmediği zaman da erkeklerin aklına acaba kız arkadaşım veya eşim bakire değil mi tarzında sorular gelebiliyor. Bu tarz durumlarda hemen paniğe kapılınmaması gerekir.

kızlık zarı tipleri

Çok nadir gözlense de bazı bayanların kızlık zarlarında delik olmayabilir. Adet görmeye başlayan deliksiz kızlık zarına sahip bayanların vajen içerisinde adet kanı birikir ve aşırı ağrılı dönemler geçirilmesine sebep olabilir. Bu durumda mecburen kızlık zarına ufak bir operasyon ile ufak bir delik açılır ve adet kanının dışarı akması, bayanın rahatlaması sağlanır. Diğer adının da imperfore hymen olduğu deliksiz kızlık zarı çeşidine operasyon yapıldığı zaman hastane tarafından bayana bekaret raporu verilmektedir.

Ender görülen bir başka kızlık zarı çeşidi ise bölmeli yani tıptaki adı ile septalı hymendir. Vajen içerisinde  bant ile ikiye bölünmüş gibi bir kızlık zarı bulunur ve ilk girilecek ilişkide aşırı kanama ve ağrıya sebep olabilir. Bölmeli kızlık zarına sahip bayanlar genellikle ilk birleşmelerinde sorun yaşamakta ve doktora gitmektedirler. Cinsel birleşme yaşanamaması durumunda cerrahi bir operasyon ile kızlık zarı alınıp, yine bekaret raporu verilmektedir.

Nadiren görülmekte olan bir başka kızlık zarı çeşidi ise delikli yani tıbbi adı ile kribriform hymendir. Çember şeklinde olan delikli kızlık zarının içerisinde birden çok delik bulunur. Delikli kızlık zarı genellikle cinsel birlikteliklerde bozulmayıp, ufak cerrahi operasyonlar ile bozulabilmektedir. Delikli kızlık zarını dantel şeklinde de düşünebilirsiniz.

Bayanların cinsel ilişkiye girememelerinin en büyük sebeplerinden olan yarım ay şeklindeki kızlık zarı da kızlık zarı çeşitleri içerisinde görülen bir başka türdür. Ksentrik hymen olarak da adlandırılan yarım ay şeklindeki kızlık zarı tipinde kızlık zarının ilişki ile yırtılması imkansıza yakındır. Aşırı zorlama ile yırtılacak olan bu kızlık zarının yırtılması neticesinde aşırı kanama ve şiddetli ağrı gözlenebilir. Evli çiftlerin ilişki yaşayamaması neticesinde doktora başvurduklarındaki gözlenen en büyük sebep yarım ay şeklinde kızlık zarına sahip olmalarıdır.

Kızlık zarı yırtıldığında çok acır mı ?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz kızlık zarı çeşitlerine göre, kızlık zarının yırtıldığındaki hissedilecek acı veya ağrı değişkenlik göstermektedir. Fakat bayanların %90'ına yakınında görülen yuvarlak halkalı kızlık zarında aşırı bir ağrı veya acı hissedilmez. Hatta çoğu bayan kızlık zarının yırtıldığını ilişki esnasında hissetmemektedir. Diğer kızlık zarı tiplerinde acı ve ağrı olabilmektedir.

Yapılacak olan ilk cinsel birliktelikte ön sevişme ile bayanın fazlaca uyarılması, kızlık zarının yırtıldığında hissedilecek olan acıyı minimuma indirmektedir. 

Mastürbasyon yapıldığı zaman kızlık zarı bozulur mu ?

Klitorisi uyararak yapılan mastürbasyonlarda kızlık zarı zarar görmez. Fakat vagina içerisine parmak veya harici bir cisim ile müdahale edildiğinde ise kızlık zarı bozulabilir. Bazı bayanlarda esnek yapıda olan zar yırtılmaz fakat riske girmemek için vagina içerisine müdahale yapılmadan, dış bölge uyarılarak mastürbasyon yapılabilir.

Cinsel ilişkide kızlık zarı kanar mı ?

İlk ilişki sonucunda kızlık zarı yırtıldığı zaman kanar. Fakat bayanların ortalama %13'ünde kızlık zarı esnek yapıya sahip olduğundan dolayı kanama meydana gelmeyebilir. Esnek kızlık zarları daha sonraki ilişkilerde yırtılabileceği gibi, doğuma kadar yırtılmayada bilir. Yani ilişkide kan gelmediyse hemen kötü düşünmemek gerekmektedir.

Kızlık zarı tamir edilir mi, dikilir mi ?

Evet, kızlık zarı dikimi yapılabilir ve tamiri mümkündür. Müslüman ve bekaretin önemli olduğu ülkelerde kızlık zarı dikimi popüler bir uygulamadır. Resmi olmayan kayıtlara göre Türkiye'de her yıl ortalama 50.000'den fazla bayanın kızlık zarı dikimi ameliyatına girdiği ve bu rakamın her yıl daha da arttığı bilinmektedir.

Kızlık zarı tamiri nasıl yapılır ?

Hymenoplasti olarak adlandırılan kızlık zarı tamiri iki farklı ameliyat ile gerçekleştirilmektedir. Flep yani kalıcı olarak kızlık zarının tamir edilmesi en çok tercih edilen yöntem iken, geçici kızlık zarı dikimi ameliyatı da kullanılan yöntemler arasındadır.

Günümüzde kızlık ameliyatlarına gerek kalmadan bayanların bekaretlerine kavuştukları bir başka yöntem ise yapay kızlık zarı kullanmaktır. Yapay kızlık zarı nedir sayfasından bu yöntem hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kızlık zarı dikimi ameliyatından sonra bayanlar neler yapmalıdır ?

Kızlık zarı dikimi ameliyatından sonra oluşabilecek iltihaplara karşı, doktorlar tarafından verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Belirli periyotlar ile doktor kontrolünün mutlaka yapılması ve pansuman uygulanması gerekmektedir. Yani bir başka şehirde kızlık zarı dikimi ameliyatı olduğunuz zaman hemen o şehri terk etseniz bile daha sonra muayene ve pansuman için mutlaka yeniden kontrollere gelmeniz gerekmektedir.

Vajina bölgesinin temizliğine çok dikkat edilmelidir. Temizleme işlemi ılık su ile yapılıp, daha sonra mutlaka kurulanmalıdır. Duş alırken vajina içerisine duş fıskiyesi direkt olarak tutulmamalıdır.

İletişim

Merve Hanım'dan 7/24 Detaylı Bilgi Alabilirsiniz. Şuanda Online!
Orijinal Ürün Kullanın, Riske Girmeyin. Japon Distribütörüyüz !

05448259235

7 Adet Yorum bulundu
  • Derya

    Kızlık zarı dikimi ameliyatlarını araştırırken sitenizde satmakta olduğunuz yapay kızlık zarı ile karşılaştım. Kullananların çok memnun olduğunu gördüm ve bende sipariş verip hemen test ettim. Sonuç harika. Kızlık zarı dikimi ameliyatlarını tamamen sona erdirecek bir ürün bana göre. Hem sonuçları çok iyi, hem kullanması kolay hem de fiyat olarak dikim fiyatlarına göre bedava.

  • Şule

    Kızlık zarı yırtıldıktan sonra ameliyat olursak sonradan mutlaka kanama olur mu, yoksa olmama ihtimali de var mı acaba?

  • Gülsüm

    Yakın zamanda evleneceğim ve ilk gece kızlık zarı yırtılması olayından çok korkuyorum. Bu konuyu nişanlım ile konuştuğumuz zaman saçmaladığımı söyleyip konuyu ört bas ediyor. Bu beni daha da çok korkutuyor. Kadınlar Kulübü sitesinde okuduğum kadarıyla çok acı çeken, kanaması durmayan bayanlar olmuş. Arkadaşlar lütfen bana düzgün bir bilgi verir misiniz? Kızlık zarı acır mı ? Hiç acı çekmeden kızlık bozmanın bir çaresi yok mu? Ama bunu tek başıma yapamam çünkü eşim bana inanmaz. Eşime tavsiye edeceğiniz yöntemler nelerdir bilgi verir misiniz ?

  • Kardelen

    Benim en çok merak ettiğim, kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı sorusuydu. Araştırmalarıma göre delikli bir yapıda olduğundan dolayı içeriye döl girince hamile kalınabiliyormuş. Fakat mantıken kızlık perdesinin yırtılmaması için de çok bir baskının olmaması gerekir. Bize küçükken hep anlatılan bir hikaye vardı. İşte erkek arkadaşının menisi havluda kalmış, kız aynı havluya silinmiş hamile kalmış falan diye. Fiziken bu mümkün görünse bile bana hala çok mantıklı gelmiyor.

  • Lila

    Kardelen, bahsettiğin olay bence de çok mümkün değil. Kızlık zarı yırtılmamış yani bakire olan bir bayan havluyu neden o kadar içine soksun ki? Hadi yaptı diyelim bebek olması için herkes aylarca uğraşıp ilişkiye girerken, uzaktan bu yöntemle çocuğun olması bence de çok mümkün değil. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalanlar var eblette. Örneğin esnek bir zar yapısına sahip bayanın kızlığının doğuma kadar bozulmadığını biliyorum ben.

  • Nagehan - Kütahya

    Bence kızlık zarı kesinlikle çok gereksiz. Erkekler istediği kadınla yatıp kalksın, sonra da evleneceği kadının kızlık zarının sağlamlığı, onun için en önemli namus kavramı olsun. Yok öyle bir dünya kardeşim. Yıl olmuş 2019. Sen dışarıda istediğin kadınla birlikte oluyorsan, evlenirken de bakire bir kız isteme ve olmazsa olmaz deme gibi bir lüksün yok. Bu ülke de namus kavramı geçince akla ilk kadınlar gelmemeli. Kızlık zarı düşünülmemeli. Erkekler de namuslu olmalı ki ülkemiz bu cahilliğinden sıyrılabilsin. Kızlar boşuna kendinize bakire olup olmadığınızı dert etmeyin. Tabiki de önünüze gelenle yatıp kalkın demiyorum ama birini seviyorsanız ve o kişi de sizi seviyor, değer veriyorsa bu tarz ufak detaylar konuşulmaz bile. Bu olaya sorun olarak bakan ve yarın öbür gün yüzünüze vuracak adamla değil, her daim size destek olabilecek erkekle yolunuza devam edin derim.

  • Kezban - Ağrı

    Kızlık zarının bozulup bozulmadığına takıntılı erkekler için yapay kızlık zarı çok mantıklı bir ürün gerçekten. Öyle muamele yapan böyle kandırılmalı bence. Doğruyu söylemek gerekirse ben de aldım ve takıntılı olup sürekli soru soran sevgilimi bu yolla kandırdım. Hiç de pişman değilim. Yine olsa yine yaparım. Yapay kızlık zarı muhteşem bir ürün. Bu arada deliksiz kızlık zarı nasıl oluyor ? Birkaç kişiden duymuştum ama doğru bilgiye sahip değilim tabi. Açıklama yaparsanız sevinirim.

Bir cevap yazın